Dan upora proti okupatorju, prireditev v Senožečah

Senožeče

V petek, 26. aprila 2024, ob 17.00 je v dvorani Rudolfa CVETKA v Senožečah v sodelovanju z Občino Divača, Združenjem borcev za vrednote NOB Sežana in Občinskim odborom združenja borcev za vrednote NOB Divača potekala svečana prireditev, posvečena državnemu prazniku, 27. aprilu - DNEVU UPORA PROTI OKUPATORJU (OSVOBODILNA FRONTA SLOVENSKEGA NARODA).

Prisotne sta s pozdravnimi besedami nagovorila: Alenka Štrucl Dovgan, županja občine Divača in Bojan Pahor, predsednik Združenja borcev za vrednote NOB Sežana. Slavnostni govornik pa je bil generalmajor Ladislav LIPIČ, predsednik Zveze veteranov vojne za Slovenijo, ki je v slavnostnem govoru orisal takratne dogodke med NOB in današnje razmere v družbi.

Kulturni program, ki ga je vodila in povezovala ga. Katja Muren so oblikovali različni ljubiteljski ustvarjalci in skupine iz lokalnega okolja.

Do zadnjega sedeža polni dvorani, Rudolfa Cvetka v Senožečah so se slovesnosti, dneva upora proti okupatorju, poleg članov in predstavnikov ZB za vrednote NOB, županov Občin, domačinov in povabljenih gostov številčno udeležili tudi člani Zveze veteranov vojne za Slovenijo in njihovi predstavniki iz območja Krasa in Primorske, ZSČ in policijskega veteranskega društva Sever s prapori in praporščaki. Praporščakom je poveljeval veteran vojne za Slovenijo, Bruno Kocjan.

 

Avtor: Vid Š.

 

Vir: OZVVS/OZSČ Sežana